söndag 6 november 2011

Dagen efter

Vilken kanonkväll vi hade igår! :)
Maten blev god och uppskattad och sällskapet var av världsklass.

Trökigt bara att behöva städa upp idag.. Men det är sånt som hör till.

Desserten då? Jo, den var oxå god. Mäktig men väldigt god.
Här kommer receptet:

200 g vit choklad
200 g mjölkchoklad
200 g mörk choklad
6 dl vispgrädde

Smält ner varje chokladsort i 2 dl grädde i var sin kastrull på svag värme. Får INTE koka, bara bli så pass varmt att chokladen smälter.
Låt varje smet sedan svalna.
Vispa sen den vita chokladsmeten med elvisp så den blir till en fluffig mousse. Klä en form som rymmer ca 1 liter, se bilden, med plastfolie och skeda över chokladmoussen.
Ställ in i frysen 15-20 min.
Vispa sen mjölkchokladsmeten och häll den över den vita, frys 15-20 min.
Gör sedan lika med det mörka chokladsmeten.

Låt kakan stå i frysen över natten. Ta fram 15 min före servering, vänd upp på fat och skär centimetertjocka skivor. Mycket mäktig!
Servera med grädde och bär! :)

Idag drar vi till Hassela för att hälsa på farmor och farfar och gratta Thyra på 5-årsdagen.

Ciao

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Våga fråga! :)